Hakkımda

Fotoğrafım
Yıllar boyu edindiğim bilgi ve tecrübelerimi burada siz takipçilerim ile paylaşmak için açtığım bloğumda genel olarak finans dünyasının bilinmeyenlerine yol alacağız.Beni tanımayanlar için inşaat mühendisliği ve finans alanında diplomalarım olup 2 alanda da çalışmalarıma yıllardır profesyonel olarak devam etmekteyim.(Bu hesabın kapsamı sadece küresel ekonomi ve piyasalar ile ilgili yorumlarımla sınırlı olacaktır. Burada yer alan yorumlarım yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.)

19 Haziran 2019 Çarşamba

Bir Başka Korku Yılı :2020?

ABD 10 yıllık tahvillerinin 3 aylık hazine bonolarından aşağıda kaldığı 3 döneminde berbat hatıralar içermesi gelecek yıl konusunda nasıl bir fikir veriyor?

2020 senesi ABD için yine global anlamda bir pozisyon değişikliğine sebep olacağı böyle datalarla rahatça görülebiliyor. VIX(Korku endeksi)' ten ziyade ben bu endeks fiyatlamasını kendime baz alarak küresel politikalar konusunda çıkarım yapıyorum. Daha önce bahsini açtığım bir kaç insan dışında çoğu kimsenin dikkatini çekmeyen bu durum ileri de aklınıza gelirse veya bir yerde duyarsanız ilk kimden duyduğunuzu biliyorsunuz... 

1991'de körfez savaşı öncesi ,2001'de 11 eylül saldırısı öncesi 2008'de küresel ekonomik kriz öncesi aynı emareler oluşmuştu. Ve bu gidişat değişmezse 2020'de tekrar büyük ölçekli küresel bir olay ile yüzleşmemiz çok da sürpriz olmayacaktır... Eskiye oranla dataların elimizde olması kıyas yapabileceğimiz sistemlerin oluşması bizlere de benzeri dönemleri kıyaslama olanağı verdiği kadar yapılanların da ne kadar kör göze parmak sokularak yapıldığını gösteriyor. 



Tahviller ile ilgili bilgi almak isteyenler için eski yazılarımdan olan; https://mehmetcagdas.blogspot.com/2019/02/abd-tahvilleri-usdtry-kuru-iliskisi.html mutlaka göz atın derim. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder